Chef-kok Remco Marinus werkt met de smeerbare kazen van ERU op verschillende locaties bij De Bonte Wever

Remco Marinus is chef-kok bij De Bonte Wever gevestigd in Assen. “Op 1 april 1991 ben ik begonnen bij De Bonte Wever. Destijds bevond De Bonte Wever zich nog in Slagharen, maar dit complex is in het jaar 2001 volledig afgebrand. De toenmalige eigenaar besloot geen nieuw hotel te bouwen, maar uiteindelijk is in Assen een bestaand sportcomplex gekocht dat uiteindelijk vernoemd is naar De Bonte Wever”, aldus de heer Marinus.

De heer Marinus vertelt: “Op de locatie in Assen bevond zich een groot sportcomplex. Na ingrijpende verbouwingen werd dit een recreatiecentrum met feestzaal. Vervolgens werd hier een hotel bij gebouwd en tot op de dag van vandaag is het een complex waar gasten zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunnen vermaken. Gasten verblijven hier gemiddeld 4 dagen, maar ook bieden wij ruimtes voor evenementen, familie- en bedrijfsfeesten en vergaderingen.”

“Voor het diner staan er 8 koks in de keuken om alle maaltijden te bereiden, een goede voorbereiding is hierbij zeer belangrijk.”

“De Bonte Wever beschikt over 262 kamers en het buffet biedt plaats voor 900 gasten. Driemaal per dag is het buffet voor onze gasten geopend. Op het ontbijtbuffet werken we met de portieverpakkingen van ERU. We wisselen hierbij af met de verschillende kazen. Dit brengt variatie in het buffet en daarmee geef je net dat beetje extra luxe waar de gasten naar zoeken wanneer ze een nachtje weg zijn”, aldus Marinus.

De heer Marinus vervolgt: “Voor de andere momenten op de dag werken we met de ERU Cheese Spreads. Met deze kaasspreads besmeren we sandwiches, maar deze kaas dient ook vaak als basis van een saus voor pasta’s. Voor het diner staan er 8 koks in de keuken om alle maaltijden te bereiden, een goede voorbereiding is hierbij zeer belangrijk. Ook in het à la carte restaurant ‘Dapper’ bereiden we de lekkerste sandwiches met ERU Cheese Spreads. De veelzijdigheid in smaken maakt dat je ieder kwartaal weer nieuwe verrassende recepten op de kaart kunt zetten.”

Inspireer andere foodprofessionals en deel jouw verhaal!

Heb je na het lezen van de verhalen uit de praktijk ook een verhaal over het bereiden van een gerecht met onze kaas? Of etaleer je onze kazen op jouw buffet? Bied je dynamiek in jouw winkel met onze kazen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij horen graag jouw verhaal zodat we nog meer andere foodprofessionals kunnen inspireren.

Neem contact op