Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze kazen, hoe je kan solliciteren of ben je benieuwd hoe onze kazen gemaakt worden? Kijk dan in ons overzicht met veelgestelde- of voedingsvragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Binnen ERU Foodservice wordt er met drie verpakkingen gewerkt: ERU Cheese Spread, ERU Slices en ERU Portieverpakkingen. Om de verpakking op de juiste manier weg te gooien, hebben we onderstaand overzicht gemaakt.

Helaas is het vanwege veiligheid en hygiëne niet mogelijk om onze fabriek te bezoeken.

Op deze website vind je alle informatie, van onze oprichting in 1824, ERU Goudkuipje en ons assortiment tot het antwoord op veel gestelde vragen over onze kazen.

Zit er echte kaas in de kazen van ERU? Jazeker! Voor elke smaakvariant selecteren we de beste kazen:

Goudse kaas

ERU Cheese Spread Gouda maken we onder andere van eersteklas Goudse kazen. Vol van smaak en heerlijk roomzacht. ERU Cheese Spread Gouda Light is gemaakt van 15+ kazen met een vleugje yoghurt. Deze kaasspread bevat 5% vet maar heeft de vertrouwde romige smaak van ERU.

24 maanden gerijpte belegen kaas

ERU Cheese Spread Gouda Extra Aged en onze portieverpakking ERU Prestige bevatten extra gerijpte Goudse kaas, doordat de kazen minimaal 24 maanden hebben gerijpt geeft dit een heerlijk krachtige smaak.

Roquefort A.O.P.

Onze ERU Cheese Spread Bleu en portieverpakking ERU Crème au Bleu maken we van de ‘koning onder de blauwaderkazen’, de Roquefort A.O.P. Een kaasspread met de herkenbare smaak van blauwschimmelkaas, maar dan milder.

Roomzachte brie

Onze ERU Cheese Spread Brie en portieverpakking ERU Crème de Brie maken we van roomzachte brie waarbij we de korst van de brie meesmelten voor een optimale smaak.

Geitenkaas

ERU Cheese Spread Chèvre en portieverpakking ERU Chèvre doux zijn gemaakt van de beste geitenkaas en hebben een heerlijk milde smaak.

Parmigiano Reggiano D.O.P.

ERU Cheese Spread with Parmesan is een veelzijdige kaasspread gemaakt van de beste Parmigiano Reggiano D.O.P. Een romige kaasspread met de herkenbare smaak van deze klassieke Italiaanse kaas. Ideaal als smaakmaker voor diverse sauzen of gerechten.

Biologische Gouda 50+ kazen

ERU Cheese Spread BioGouda en portieverpakking ERU Bio maken we van eersteklas biologische Goudse kazen. Naast onze smeerbare biologische variant, hebben we ook handig per stuk verpakte slices biologische kaas.

Cheddar

Voor onze ERU Slices Cheddar gebruiken we de beste cheddar. Onze per stuk verpakte plakjes cheddar smelten makkelijk en snel en hebben een roomzachte textuur. ERU Slices Cheddar is verkrijgbaar in de smaken naturel en sambal.

Daarnaast zorgen we voor diverse verrassende smaakvarianten. Bekijk ons hele assortiment en ontdek de mogelijkheden.

Onze smeerkaas maken we van echte kaas en daar is vooral melk voor nodig. De melk wordt geconcentreerd en gepasteuriseerd. Hierna wordt er stremsel en zuursel toegevoegd. De eiwitten, vetten en mineralen klonteren daardoor samen waardoor de melk dikker wordt. Zuursel geeft kaas een lekkere smaak en zorgt ervoor dat kaas langer houdbaar blijft. Wanneer de melk dik genoeg is, wordt deze tot kleine, witte korrels gesneden. Dit heet de ‘wrongel’, vanaf dit moment is het kaas.

De kaas wordt vervolgens geperst in een kaasvat. Het vocht wordt uit de kaas geperst, waardoor de kaas hard wordt. Als de kaas lang genoeg onder de pers staat, gaat de kaas in een pekelbad. Het pekelen trekt zout in de kaas en zorgt voor extra houdbaarheid en smaak. Door minimaal 4 weken te rijpen, krijgt de kaas een kaassmaak. Na het rijpproces krijgt de kaas een plastic beschermlaagje, dit voorkomt schimmel en uitdroging. De kaas is klaar.

Maar hoe wordt het nu smeerkaas?

De gemaakte kaas malen we in onze kaasfabriek fijn tot een massa. We voegen water en smeltzouten toe en eventueel mengen we er extra ingrediënten door, zoals sambal. Dit alles komt samen in een smeltmachine waar we het mengsel verhitten met stoom totdat het bijna kookt. Daarna wordt de kaas afgevuld in een kiloverpakking, portieverpakking of kuipje. Is de kaas gekoeld? Dan is de smeerkaas klaar!

Tijdens je zwangerschap kunnen jouw gasten zich natuurlijk afvragen wat je wel en niet mag eten. Zo ook onze ERU kazen. Al onze smeerkazen zijn gepasteuriseerd en daarom is het veilig om onze kaas tijdens je zwangerschap te eten.

Na openen kun je onze kazen in de koelkast nog ongeveer 7 dagen bewaren. Let wel op dat je altijd schone messen en/of lepels gebruikt om de kaas te verwerken.

Een aantal van onze kazen bevat weipoeder. Wanneer een product weipoeder bevat, dan vind je dit terug op de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.

Al onze smeerkazen worden gepasteuriseerd. Pasteuriseren is een proces waarmee de houdbaarheid en bederf van gevoelige voedselproducten worden geoptimaliseerd. Dit wordt gedaan door de voedingsmiddelen kort te verhitten, zodat schadelijke bacteriën worden vernietigt. Veel schadelijke bacteriën zijn namelijk niet bestand tegen hoge temperaturen. Uiteraard zonder het product veel te veranderen of te beschadigen.

We hebben geen lactosevrije kazen. Een aantal van onze kazen bevatten een zeer laag lactosegehalte, zoals ERU Cheese Spread Chèvre, ERU Cheese Spread Gouda Extra Aged, ERU Cheese Spread Brie en de portieverpakkingen ERU Chèvre doux, ERU Prestige en ERU Crème de Brie.

De meeste kazen die wij verwerken bevatten vegetarisch (microbieel) stremsel. We kunnen echter niet uitsluiten dat er ook kazen worden verwerkt die dierlijk stremsel bevatten.

ERU Cheese Spread Chèvre, ERU Cheese Spread BioGouda, ERU Bio Slices en de ERU portieverpakkingen ERU Chèvre doux en ERU BioGouda zijn vegetarisch. De kazen die wij hierin verwerken bevatten namelijk vegetarisch (microbieel) stremsel. Overigens is het zo dat een groot deel van de kazen die wij verwerken vegetarisch (microbieel) stremsel bevat. We kunnen alleen niet uitsluiten dat er ook kazen worden verwerkt die dierlijk stremsel bevatten. Daarom noemen wij alleen eerdergenoemde kazen vegetarisch. Bij deze producten kunnen we je namelijk garanderen dat ze uitsluitend kazen bevatten met vegetarisch (microbieel) stremsel.

Ja, onze kazen moeten gekoeld bewaard worden. Alleen wanneer je de kaas in de koelkast bewaart, kunnen wij onze kwaliteit en houdbaarheidsdatum garanderen. Het is geen probleem als onze kazen even buiten de koeling komen, bijvoorbeeld wanneer je een gerecht aan het bereiden of een sandwich aan het beleggen bent. Als je klaar bent met je bereiding, zet de kaas dan zo snel mogelijk weer terug in de koelkast.