Woonzorgcentrum Sint-Pieter bereidt iedere dag heerlijke ontbijtjes met ERU Portieverpakkingen

Raf Peeters is keukencoördinator bij Woonzorgcentrum Sint-Pieter in het centrum van Puurs. In het woonzorgcentrum is ruimte voor 95 ouderen. Daarnaast beschikt de organisatie over een tweede locatie een aantal kilometer verderop in Sint-Amands. Op deze locatie wonen ook nog 50 ouderen.

“’s Ochtends vroeg worden alle ontbijtjes klaar gemaakt in het Woonzorgcentrum. Iedere bewoner heeft zijn of haar wensen op een kaartje staan. Zodra de ontbijtjes klaargemaakt worden, wordt dit kaartje erbij gepakt en op die manier is precies duidelijk wat de bewoners graag wensen te eten. ERU Portieverpakkingen zorgen bij het klaar maken van de dienbladen voor erg veel gemak en daarnaast is het ook nog eens hygiënisch. Hygiëne is in een verblijfplaats met ouderen enorm belangrijk”, aldus de heer Peeters.

“’s Ochtends vroeg worden alle ontbijtjes klaargemaakt in het Woonzorgcentrum. Iedere bewoner heeft zijn of haar wensen op een kaartje staan.”

“Naast ERU Portieverpakkingen maken wij ook gebruik van de 1 kilogram emmers van ERU. Hier smeren we grote hoeveelheden boterhammen mee voor bewoners die dit niet zelf kunnen of willen. Daarnaast wordt de grootverbruikverpakking ook in andere gerechten gebruikt. Wij spelen graag in op ieders wensen en behoeften en de kazen van ERU helpen mee in de variatie die wij onze bewoners willen bieden”, aldus Peeters.

De heer Peeters vervolgt: “De ontbijtjes worden bij de bewoners op hun kamer gebracht. Binnenkort gaan wij verbouwen en zal daarmee ook de ontbijtservice veranderen. Bewoners kunnen dan vanaf de broodserveerwagen kiezen waar zij die ochtend trek in hebben in plaats van dat zij dit van tevoren moeten aangeven.”

Inspireer andere foodprofessionals en deel jouw verhaal!

Heb je na het lezen van de verhalen uit de praktijk ook een verhaal over het bereiden van een gerecht met onze kaas? Of etaleer je onze kazen op jouw buffet? Bied je dynamiek in jouw winkel met onze kazen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij horen graag jouw verhaal zodat we nog meer andere foodprofessionals kunnen inspireren.

Neem contact op