Chef-kok Filip Janssens speelt in op de wensen en behoeften van de bewoners van Woonzorgcentrum Mayerhof in Mortsel met de kazen van ERU

Filip Janssens is chef-kok bij Woonzorgcentrum Mayerhof in Mortsel en verzorgt dagelijks tussen de 150 en 180 maaltijden. Naast de heer Janssens staan er nog 3 à 4 andere koks in de keuken. Elke dag kunnen de bewoners hun eigen menu samenstellen. “We willen dagelijks een gevarieerd menu aan onze bewoners aanbieden. Sommige bewoners zijn bijvoorbeeld niet goed in staat om te eten of te proeven en anderen hebben meer eiwitten nodig. Ook komt het geregeld voor dat we rekening moeten houden met zoutloze of vetarme gerechten”, aldus de heer Janssens.

“We willen dagelijks een gevarieerd menu aan onze bewoners aanbieden.”

De heer Janssens vervolgt: “Om aan ieders wensen te voldoen zijn de kazen van ERU een fijne uitkomst. Zo brengen we bijvoorbeeld een stamppot op smaak met ERU Cheese Spread Gouda Extra Aged. We maken het gerecht dan af met een stukje vlees.” Naast de extra gerijpte kaas gebruikt de chef-kok ERU Cheese Spread Brie en ERU Cheese Spread Bleu voor vleessauzen. Deze kazen hebben een krachtige smaak, waardoor de bewoners kunnen blijven genieten van een smaakvol gerecht.

 

“Maar ook ERU Cheese Spread Gouda Light biedt in onze keuken geregeld een uitkomst. We gebruiken deze light variant bijvoorbeeld als basis voor een pastasaus. Natuurlijk komen ook hele specifieke dieetwensen voor. In dat geval maken we een apart gerecht voor de betreffende bewoner”, aldus Janssens.

“Ook zijn er bewoners die redelijk zelfstandig zijn. In dat geval leggen wij ERU Portieverpakkingen op de broodserveerwagen en neemt het personeel dat mee naar de afdelingskeuken. Daar kunnen onze bewoners dan zelf een lekkere boterham smeren. We voorzien alle bewoners graag in hun wensen en behoeften zodat iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd”, aldus de heer Janssens.

Inspireer andere foodprofessionals en deel jouw verhaal!

Heb je na het lezen van de verhalen uit de praktijk ook een verhaal over het bereiden van een gerecht met onze kaas? Of etaleer je onze kazen op jouw buffet? Bied je dynamiek in jouw winkel met onze kazen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij horen graag jouw verhaal zodat we nog meer andere foodprofessionals kunnen inspireren.

Neem contact op